Biblioteket en måndagkväll

Vad ser ni framför er när ni tänker på ordet universitetsbibliotek? Doften av läder och gammalt trä? En miljö som förpliktigar genom arv - flerhundraårig patina, hundratals kullar av studenter som nött trä på sin väg mot bildning? Knarrande lädersulor? Think again!



I och med att man är jur stud sitter man givetvis kvar på biblioteket hela kvällarna, detta hellhole som SUB är, och i all ensamhet får man ofta tid till reflexion. Den på bilden fångade juristhörnan på övre planet har förvisso lite gamla böcker och en undangömd byst i något gipsliknande material och om man tittar ut genom fönstret kan man om man har tur få se lite sol, grönt gräs och ett par träd. Men i ärlighetens namn är helhetsintrycket mer likt Skärholmens Centrum än ett universitetsbibliotek, i synnerhet med tanke på att byggnadens exteriör ser ut som - och sannolikt även är tjänlig som - en bunker och att studieplatserna påfallande ofta ser ut som Skärholmens loppmarknad. Det är därför inte konstigt att byggnaden är så gott som evakuerad redan vid sextiden på kvällen.

För att nära drömmen om något bättre, för att skänka ro till själen och, kanske mest av allt, övertala mig själv om att nu är en bra tid att röra sig hemåt tänkte jag dela med mig av några inspirationsbilder. Klädsel får ni hitta på själva, men skjorta, tweed och randsytt känns på sin plats.




Kommentarer
Postat av: jimmy

precis sådant bibliotek som det nedre är ju det man vill sitta i, klassisk universitetsromantik när den är som bäst :)

Mvh

jimmy

fashionbycsn.blogg.se

2009-05-19 @ 21:05:10
URL: http://fashionbycsn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0