Flytt till blogspot!

Gammal är äldst och Blogspot slår Blogg.se på fingrarna vilket, tyvärr för mig, föranleder en flytt dit.

http://INALLES.blogspot.com is the place to be från och med nu!

Biblioteket en måndagkväll

Vad ser ni framför er när ni tänker på ordet universitetsbibliotek? Doften av läder och gammalt trä? En miljö som förpliktigar genom arv - flerhundraårig patina, hundratals kullar av studenter som nött trä på sin väg mot bildning? Knarrande lädersulor? Think again!I och med att man är jur stud sitter man givetvis kvar på biblioteket hela kvällarna, detta hellhole som SUB är, och i all ensamhet får man ofta tid till reflexion. Den på bilden fångade juristhörnan på övre planet har förvisso lite gamla böcker och en undangömd byst i något gipsliknande material och om man tittar ut genom fönstret kan man om man har tur få se lite sol, grönt gräs och ett par träd. Men i ärlighetens namn är helhetsintrycket mer likt Skärholmens Centrum än ett universitetsbibliotek, i synnerhet med tanke på att byggnadens exteriör ser ut som - och sannolikt även är tjänlig som - en bunker och att studieplatserna påfallande ofta ser ut som Skärholmens loppmarknad. Det är därför inte konstigt att byggnaden är så gott som evakuerad redan vid sextiden på kvällen.

För att nära drömmen om något bättre, för att skänka ro till själen och, kanske mest av allt, övertala mig själv om att nu är en bra tid att röra sig hemåt tänkte jag dela med mig av några inspirationsbilder. Klädsel får ni hitta på själva, men skjorta, tweed och randsytt känns på sin plats.
Dagen efter

Njuter av brödet från igår, snart bär det av hemifrån. Helgen är dessvärre över vilket märks på himlen, bäst man tar med sig rocken och paraplyt idag. Tackar gud för gummisulor och att man ska sitta inne hela dagen...

Ultralätt söndagsmiddag

Söndagar passar utmärkt för lugna, avslappnande aktiviteter - idag blev det till exempel att promenera, äta glass i solen och att lyssna på Bo Kaspers. Än är jag dock inte klar, för middagen är ännu inte fixad. Jag tänkte därför bjuda på ett recept som i all sin enkelhet förgyller vilken solig söndageftermiddag som helst. Beståndsdelarna är enkla - baguetter och svamp - och att laga maten är som ni vet nästan roligare än att äta den efteråt.

Baguetterna:
Från bloggen Pain de Martin har jag stulit ett tämligen enkelt recept på baguetter. Bagare anger recept i proportion till mjölet, och det här receptet har proportionerna 100 % vetemjöl, 70 % vatten, 3 % salt och 1,8 % jäst - give or take.

Hur man lyckas med sina baguetter verkar mest handla om känsla. Martin är besatt av luftbubblor i brödet och skriver tiotals inlägg om hur man bäst blandar, viker och jäser degen för att få den så bra som möjligt. Jag har ingen perfekt lösning på detta, men följande brukar funka för mig - 10 minuter i bakmaskinen, någon timmes jäsning, utbakning, ca 45 minuters jäsning till på det och sedan in i ugnen i 275 grader tillsammans med några isbitar tills dess att ytan är knaprig och fin.

Svampen:
Fräs champinjoner och lök i en panna tills det mesta av vätskan är borta. Rör ner grädde och koka ihop tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar och avnjut omedelbart.

Ett (eller ett par) glas av något torrt och smakrikt chardonnay ute i solen kompletterar (efter)middagen, avrundar kvällen och gör kroppen redo för veckan som kommer.


Tote bag - en jur studs bästa vän

Som jur stud synes ett behov av att bära omkring på saker alltid föreligga. Varje kurs erbjuder en litteraturlista motsvarande Gambias BNP i pris och ett fullgott kettlebellpass i vikt. Att för det ändamålet hitta en väska som är både funktionell och snygg är inte lätt. Portföljer blir utbuktande och inte särskilt behändiga, ryggsäckar är below me och reklampåsar från byråerna känns lite väl. Den här lilla skönheten hittade jag dock, och den verkar vara stor nog att rymma allt man behöver för en dag på universitetet.


totebag
Från Billy Kirk

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Går bra för Linklaters?

Linklaters blöder anställda i rasande fart. I fredags gick ytterligare tre anställda - och gissa vart de går? Ligger nog något i det jag hörde någon säga häromdagen - som partner på linkan får man ingen underklädesmodell till flickvän. Till och med Gärde var tydligen ett bättre val...

Lördagspepp?

Den senaste tiden har jag varit sjuk, firat valborg , pluggat med mera - ni vet hur det är - och det säger sig självt att löpningen blivit lidande. Självklart känns det bittert att svika sig själv på det sättet. Till råga på allt hade jag ett rätt så bra mål inlagt på min nike+, ett mål som precis skulle gå att uppnå med den träningsmängd jag körde.

Alla tankar på att få en fin ribbon på min statistiksida var dock som bortblåsta efter de senaste veckorna och jag gick alldeles nyss in på nikeplus, litegrann med svansen mellan benen, för att få min hårda dom. Jag väntade mig att få se ett stort FAILURE över hela skärmen, men icke då. Istället fick jag veta att tiden var ute och att det bara var att starta ett nytt goal. Och det ska kallas peppande.

Bäst man går ut en sväng i det "ömma" vädret för att piggna till. Och om inte det fungerar så om inte annat för att bli kvitt grannarnas spring i trapporna med skällande småhundar och klampande fötter. Jävla område man bor i...


Kort reflektion: Studentklädsel (gymnasiet vill säga)

Snart nalkas studenttider och studenterna vill på höjden av sina liv, innan de slinker in på timjobbet på ICA, se så bra ut de bara kan. Tur är därför att information finns att hitta överallt på nätet.

På modebloggen manolo får man under rubriken  Klädd för studenten 09 veta att ett par engelska randsydda skinnskor för 2000kr utgör det absoluta måstet inför studenten, detta tillsammans med en tredelad kostym från Paul Smith. Allt detta kommer under dagen och kvällen accenteras med schyssta ölstänk och rispor i lädret som ju utgör fin patina för åren som kommer. DN.se har å andra sidan hittat några killar som tänkt sporta "sköna shorts" och skjorta (ty kostym, från Boss på Östermalm förstås, är förbehållet balen) eller frack (för gymnasieutspringet är ju så mycket större än det i nian).

Nu förstår jag vad shortskillen avser - champagnegalopp och flakåkning är tufft mot kläderna - men i övrigt måste det väl vara nog med excesser? Vad är det för fel på en HM-kostym för 798kr till utspringet och en billig hyrfrack till balen? Därtill några schyssta accessoarer - klocka, slips, näsduk, svarta oxfords. Ni kommer få många tillfällen att se bra ut i framtiden, släpp ångesten och klä er lämpligt.

Härvid blir det nog bäst att man drar på sig kritstrecksrandigt till biblioteket idag...

Verkar förresten bli blåa siffror idag också!

Dags att planera byråns sommarfest?

Feta RIB-båtar är det som gäller när byrån ska skeppas till Sandhamn för "konferens". De uthyrningsfirmor som finns i Stockholm brukar köra med två motorer på sina, men så är de inte heller inte så inne på smuggling mellan Nordafrika och Spanien. Gedigna RIB:ar finns enligt uppgift på Malta, för den som vill bjuda på något extra.


RIB


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

RSS 2.0