Pirate bay-cirkusen fortsätter

Nu har TR:ns ordförande anklagats för att ha varit jävig, detta på grund av sitt medlemskap i Upphovsrättsföreningen och SFIR där han tydligen frotterat sig med Pontén, Danowsky och Wadsted när han inte skriver domar i uppmärksammade immaterialrättsmål. Visar det sig att han varit det måste rättegången tas om.

Detta har triggat massornas vrede; bloggpöbeln med Rick Falkvinge i spetsen gapar om rättsröta och amerikansk storbolagskorruption, samtidigt kräver svarandesidan och media att rättegången ska tas om. Leif Silbersky ser "stora problem" med domarens engagemang och Rune Lavin, f.d. RegR, skriver förståeligt nog att han själv skulle varit lite försiktigare. Men är det verkligen så anmärkningsvärt? Det är inte styrelsen för IFPI han sitter i utan en förening som sysslar med kunskapsutveckling och informationsspridning. Norström är en av sveriges främsta domare inom immaterialrättsområdet och det är därför inte det minsta konstigt att han sitter med i föreningar som håller föredrag och seminarier - snarare är det en förutsättning för att han ska sköta sitt jobb på ett bra sätt .

Samtidigt är det dessvärre angeläget att även massorna blir nöjda - blotta misstanken om jäv minskar rättens trovärdighet. Det kan ses som arrogant av Norström att å ena sidan jäva ut en nämndeman för dennes medlemskap i en (i och för sig avsevärt mer jävsgrundande) intresseorganisation men själv sitta kvar. Insikten om problematiken kan omöjligen ha gått honom förbi, men det är förstås attraktivt att få äran att avkunna dom i ett sånt här högprofilmål.

Ska bli intressant att se hur det går, även om det inte har någon betydelse för utfallet i huvudfrågan.

Visste ni förresten att Leif Silbersky gillar cirkus?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Running tracker - för alla er nike+ användare

Ni som stör er på Nike+ tämligen dåliga system för tracking av löprundor kan ta och ladda ner Running tracker som med lite större detaljrikedom visar hastighetskurvan och kilometertider för era löprundor. Inte helt lysande, men betydligt bättre än nike+ egna hemsida. Dessutom gratis.


rt1

Tingsnotariebloggen

Nu har tingsnotariebloggen kommit igång igen på Dagens Juridik, och i det första inlägget bashar han "byråerna runt Norrmalmstorg" och hesa östermalmstjejer. Blendow på Banérgatan verkar iaf duga gott för den "guldklocksaspirerande statstjänstemannen". Ser fram emot bra läsning hursomhelst!

Bounce på Orion

Nyss hemkommen efter att ha sett Caution Bounce på Orion, vilken grej! Dans på golv, tak och väggar och en rad spektakulära nummer som alla anspelar på rädsla. Dynamiskt och rörligt med dans i byggställningar, linbanor och glasburar runtomkring publiken. Allt avslutas med ett gigantiskt skumbad där publiken bjuds in att dansa med. Lysande.


Pirate bay och vanligt folk

Igår kom äntligen TR:ns dom mot TPB-grundarna och jag tänker inte skriva någon analys eller klaga. Däremot noterar jag med ett flin vilka reaktioner domen främst verkar väcka hos vanligt folk - Anders Eklund fick betala mindre, och därför var han inte lika klandervärd. Logiken är lysande.


RSS 2.0