Kort reflektion: Studentklädsel (gymnasiet vill säga)

Snart nalkas studenttider och studenterna vill på höjden av sina liv, innan de slinker in på timjobbet på ICA, se så bra ut de bara kan. Tur är därför att information finns att hitta överallt på nätet.

På modebloggen manolo får man under rubriken  Klädd för studenten 09 veta att ett par engelska randsydda skinnskor för 2000kr utgör det absoluta måstet inför studenten, detta tillsammans med en tredelad kostym från Paul Smith. Allt detta kommer under dagen och kvällen accenteras med schyssta ölstänk och rispor i lädret som ju utgör fin patina för åren som kommer. DN.se har å andra sidan hittat några killar som tänkt sporta "sköna shorts" och skjorta (ty kostym, från Boss på Östermalm förstås, är förbehållet balen) eller frack (för gymnasieutspringet är ju så mycket större än det i nian).

Nu förstår jag vad shortskillen avser - champagnegalopp och flakåkning är tufft mot kläderna - men i övrigt måste det väl vara nog med excesser? Vad är det för fel på en HM-kostym för 798kr till utspringet och en billig hyrfrack till balen? Därtill några schyssta accessoarer - klocka, slips, näsduk, svarta oxfords. Ni kommer få många tillfällen att se bra ut i framtiden, släpp ångesten och klä er lämpligt.

Härvid blir det nog bäst att man drar på sig kritstrecksrandigt till biblioteket idag...

Verkar förresten bli blåa siffror idag också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0